ƒ

Sanitronics wint aanbesteding Amsterdam

"We kijken uit naar de samenwerking met Sanitronics in de komende jaren. Samen zullen we ervoor zorgen dat er meer toegankelijke, schone toiletten in de stad zijn voor iedereen."

Text: Gemeente Amsterdam

Amsterdam hecht veel waarde aan toegankelijkheid voor iedereen. Dit omvat het bieden van goede, schone openbare toiletten die voor iedereen toegankelijk zijn. Daarom investeert de stad de komende jaren minstens €4 miljoen in nieuwe openbare toiletten in parken en groene recreatiegebieden. Bovendien onderzoekt de gemeente mogelijkheden om nieuwe toiletten te plaatsen op andere locaties en verouderde openbare toiletten te vervangen.

Zelfreinigend

Deze maand markeert een belangrijke mijlpaal: na een Europees aanbestedingsproces is de gemeente een raamovereenkomst aangegaan met het Nederlandse bedrijf SANITRONICS voor het leveren, installeren en beheren van de nieuwe openbare toiletten. Sanitronics heeft in het aanbestedingsproces laten zien dat het in staat is om aan hoge normen te voldoen. Een essentiële eis is dat de toiletten zelfreinigend zijn. Na elk gebruik reinigt het toilet de kom en de vloer. Tijdens een uitgebreide praktijktest heeft Sanitronics aangetoond dat de toiletten zelfs vuil zoals pindakaas van de zitting kunnen verwijderen. Heel verfrissend! Bovendien zijn de nieuwe toiletten rolstoeltoegankelijk, genderneutraal en past hun ontwerp in het straatbeeld van Amsterdam.