De Automatische

De Automatic van Sanitronics reinigt de toiletbril op een efficiënte manier na elk gebruik. Dit systeem geeft iedere gebruiker toegang tot een schone en droge toiletbril. Het is ontwikkeld met vandalisme, duurzaamheid, comfort en hygiëne in het achterhoofd en heeft zich in de praktijk bewezen. De reiniging van dit systeem vindt plaats in de gebruikersruimte. Sensoren controleren het toestel op de aanwezigheid van voorwerpen of personen. Zodra er niets wordt gedetecteerd, kan de reinigingscyclus beginnen.

De innovatieve technologie van The Automatic blinkt uit op verschillende gebieden.

Het automatische reinigingssysteem van de Automatic helpt de toiletbril efficiënt schoon te houden. De toiletbril wordt gereinigd met behulp van biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel. De materialen van The Automatic garanderen een droge toiletzitting na elke reinigingscyclus, en bovendien heeft The Automatic een laag water- en energieverbruik. Door deze efficiënte manier van schoonmaken blijft het toilet aantrekkelijk voor bezoek en behoren hoge onderhoudskosten tot het verleden.

Comfort

Comfort

De Automatic heeft een zeer innovatieve zitting. De vaste toiletzitting ziet er niet alleen mooi uit, maar geeft u ook een warm en comfortabel gevoel. Het exclusieve materiaal dat voor het toilet wordt gebruikt, is ook bestand tegen vandalisme zoals hameren, brand of graffiti. Het gekozen materiaal is belangrijk om te zorgen voor een hygiënisch en droog toilet, zelfs onder omstandigheden van verkeerd gebruik of vandalisme.

Technische Kamer

Technische Kamer

De Automatic by Sanitronics heeft ook een technische ruimte. Deze technische ruimte is uitgerust met een PLC-kast met een 4G-verbinding naar onze server. Dit maakt het mogelijk real-time gegevens af te lezen en de eenheid op afstand te bedienen. Op die manier kunnen eventuele storingen snel en adequaat worden verholpen.

Ergonomisch

Ergonomisch

De knoppen voor enkele en meervoudige bewerkingen zijn ergonomisch geplaatst om de inspanning te minimaliseren en de efficiëntie te maximaliseren.

Geautomatiseerde openbare toiletsystemen voor iedereen, overal.

Om onze missie te vervullen om het veiligste, meest hygiënische openbare toilet te creëren, doen we het allemaal zelf: van ontwerp, tot productie, tot plaatsing, tot onderhoud. Allemaal vanuit ons hoofdkantoor in Rotterdam.

 • Expert in Water Systems
  Expert in Water Systems
 • Top 100 Most Innovative SME Companies in The Netherlands
  Top 100 Most Innovative SME Companies in The Netherlands
 • Patented Technology
  Patented Technology
 • Sustainable
  Sustainable
 • SMART City Concept
  SMART City Concept
Watch-video

Er wordt een constante 4G verbinding met de toileteenheden onderhouden. Diverse meldingen en eventuele storingen worden in real-time ontvangen, zodat hierop adequaat kan worden gereageerd. De informatie wordt verzameld in een zeer overzichtelijk dashboard. Het dashboard geeft een overzicht van alle eenheden en hun live status. Zij zal ook informatie verstrekken over een klantenportaal. In het extreme geval dat het systeem niet in staat is alle filth uit een toilet te verwijderen, bijvoorbeeld bij een verstopping, wordt via de 4G-verbinding een bericht verzonden. In deze situatie zal de vuile toiletpot worden vastgehouden tot hij weer schoon is, terwijl het tweede toilet automatisch kan worden gebruikt en gereinigd.

Live controle
Vanuit het overzicht op het dashboard kan Sanitronics de units te allen tijde controleren. Denk hierbij aan het openen of sluiten van de deuren, het aanpassen van instellingen met betrekking tot afzonderlijke onderdelen, maar ook de mogelijkheid om de openingstijden of toegangsprijzen te allen tijde te wijzigen. In veel gevallen is Sanitronics in staat om op afstand hulp te bieden. Denk aan het heropenen van de toiletdeuren na de openingsuren, of bijvoorbeeld het wijzigen van de toegangsprijzen.

Buitendienst
Ditzelfde dashboard is gekoppeld aan ons Salesforce Fieldservice-onderhoudsplatform. Vanuit de connectiviteit met onze units, kan ons onderhoudspersoneel automatisch gestuurd worden. De gegevens die in ons dashboard worden verzameld, sturen het fieldservice-platform om automatisch intervalonderhoud te organiseren wanneer dat nodig is.

De Automatic van Sanitronics is ontwikkeld om elke gebruiker een schoon en droog toilet te bieden. Daarom zijn onze toiletunits uitgerust met floorreiniging en no-touch elementen die ervoor zorgen dat de units na elk gebruik schoon en hygiënisch blijven.

Ons uniek floor reinigingssysteem wordt gebruikt in de toiletunits om een schone en droge floor te garanderen voor elke gebruiker.

Schoon en droog
De floor in de toiletruimte wordt onder hoge druk gereinigd met water en biologisch afbreekbare zeep. Vuil wordt opgevangen in een goot achter het toestel.

Grip
De floor bestaat uit waterdoorlatende zwarte grindtegels. Na het reinigen wordt het resterende zeepwater afgevoerd door de poreuze floor, die vrijwel onmiddellijk droog is en een optimale grip biedt.

Afval opruimen
Een vaak vervuilend element op de floor is toiletpapier. De doorvoer is ideaal voor het opruimen van dit soort afval en ander afval dat bezoekers kunnen achterlaten.

Om de wc-eenheid op lange termijn correct te laten functioneren, is onderhoud vereist. Al onze units zijn zo ontwikkeld dat ze niet alleen modulair kunnen worden gebouwd, maar ook modulair kunnen worden onderhouden. Sanitronics heeft het gehele proces van ontwikkeling en ontwerp, tot productie en onderhoud in eigen beheer. Sanitronics werkt met een plug and play bedradingsbundel. Wanneer een bepaald onderdeel niet goed werkt, zal de

Technisch Onderhoud
Wij voeren periodiek technisch onderhoud uit aan de wc-eenheid, om ervoor te zorgen dat alle onderdelen intact blijven en ook op lange termijn goed blijven functioneren. Na elk onderhoud wordt aan de klant een rapport bezorgd waarin staat wat er is gebeurd en wat eventueel is vervangen.

Hygiënisch onderhoud
De niet-zelfreinigende onderdelen worden in topconditie gehouden tijdens het hygiënisch onderhoud. Daar zorgt onze schoonmaakploeg wel voor. De frequentie van het hygiënisch onderhoud kan aan uw situatie worden aangepast.

Wij informeren u graag over de verschillende onderhoudsoplossingen.

Onze toiletunits zijn ontworpen tegen oneigenlijk gebruik. Daarom gebruiken wij alleen hoogwaardige materialen bij de ontwikkeling ervan. De structuur en de buitenkant van de wc-eenheid zijn volledig gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. Roestvrij staal is een stevig en duurzaam materiaal dat goed bestand is tegen vandalisme en barre omstandigheden zoals langdurige blootstelling aan zand en/of zout.

De binnenwanden van het toestel hebben een HPL oppervlak. Dit maakt de wanden waterdicht en gemakkelijk schoon te maken. Andere onderdelen aan de binnenkant van het toiletmeubel, zoals de toiletpot en de wasbak, zijn eveneens van roestvrij staal. Dit maakt het moeilijker om de eenheid te vernielen. Bovendien kan een maximumduur voor het gebruik van onze toiletunits worden ingesteld om misbruik en ongeoorloofd lang verblijf binnen te voorkomen.

Bij de ontwikkeling van onze systemen besteden wij bijzondere aandacht aan duurzaamheid. Door de gebruikte materialen en onze manier van bouwen zijn onze toiletten zeer duurzaam. Omdat de eenheden bovendien industrieel flexibel demonteerbaar zijn, kan elk onderdeel van de eenheid gemakkelijk worden vervangen of vernieuwd. Dit zorgt ervoor dat de toileteenheid op lange termijn blijft presteren en zijn “looks” niet verliest. Dit betekent ook dat de toiletunits perfect passen in een circulaire economie.

Wij hebben onze eigen reinigingsproducten ontwikkeld, geproduceerd onder de naam ‘Sani-sol’. Wij produceren drie volledig biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen, zodat het onderhoud van de eenheid op een duurzame manier gebeurt. Wij zijn ook trots te kunnen zeggen dat wij partners zijn van het programma Smart for Sustainable Cities (U4SSC) van de Verenigde Naties, dat werkt aan 9 van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

Beschikbare eenheden

Onze toiletunits zijn volledig aanpasbaar aan uw behoeften en passen in het straatbeeld. Naast onze standaard lay-outs en exterieurs heeft Sanitronics een grote verscheidenheid aan op maat gemaakte units gebouwd. Hieronder vindt u de verschillende beschikbare eenheden voor The Automatic.

De Automatische

Stand-Alone

Eenheden speciaal ontwikkeld voor de openbare omgeving.

De Automatische

Inbouw

Onze toilet technologieën geïnstalleerd in bestaande ruimtes.

De Automatische

Mobiel

Mobiele units die hygiënische oplossingen bieden op locatie.

Bekijk onze andere toiletsystemen

Onze toiletunits zijn volledig aanpasbaar aan uw behoeften en passen in het straatbeeld. Naast onze standaard lay-outs en exterieurs heeft Sanitronics een grote verscheidenheid aan op maat gemaakte units gebouwd. Hieronder vindt u de verschillende beschikbare eenheden voor The Automatic.

The Revolving Toilet

Een revolutionair zelfreinigend toiletsysteem voor de openbare ruimte. Met een snelle doorlooptijd zal elke bezoeker een toilet kunnen ervaren dat van binnen en van buiten schoon is.

Automated Public Toilet

De automatische toiletten zijn niet-zelfreinigende toiletten. Om de oppervlakken schoner te houden en het algemene gebruik van de toiletten zo hygiënisch mogelijk te maken, zijn de automatische toiletten uitgerust met no-touch elementen.