Automated Public Toilet

Het geautomatiseerde openbare toilet is een niet-zelfreinigend toilet dat voor iedereen makkelijk te gebruiken is.

De Automated Public Toilets zijn niet-zelfreinigende, geautomatiseerde toiletten. Om een hygiënisch toilet te garanderen zijn de Automated Public Toilets uitgerust met no-touch elementen. Het openen van de deur, het doorspoelen van het toilet en het wassen van de handen worden allemaal gedaan met contactloze sensoren.

Comfort

Comfort

De vaste toiletbril ziet er niet alleen mooi uit, voelt ook warm en comfortabel bij elke temperatuur. Het voor het toilet gebruikte materiaal is ook bestand tegen vandalisme zoals brand of graffiti.

Frisse geur

Frisse geur

Voor het schoonmaken van onze units wordt ons eigen biokogisch afbreekbaar schoonmaakmiddel gebruikt. Dit heeft een frisse geur die bij binnenkomst direct geroken kan worden. Bij elke reinigingscyclus worden grote oppervlakken in de unit opgefrist.

Ergonomisch

Ergonomisch

Alle knoppen zijn ergonomisch geplaatst, om inspanning te minimaliseren en efficiëntie te maximaliseren.

Geautomatiseerde openbare toiletsystemen voor iedereen, overal.

Om onze missie te vervullen om het veiligste, meest hygiënische openbare toilet te creëren, doen we het allemaal zelf: van ontwerp, tot productie, tot plaatsing, tot onderhoud. Allemaal vanuit ons hoofdkantoor in Rotterdam.

 • Expert in Water Systems
  Expert in Water Systems
 • Top 100 Most Innovative SME Companies in The Netherlands
  Top 100 Most Innovative SME Companies in The Netherlands
 • Patented Technology
  Patented Technology
 • Sustainable
  Sustainable
 • SMART City Concept
  SMART City Concept
Watch-video

De toiletunits beschikken over een constante 4G-verbinding. Meldingen en eventuele storingen worden hierdoor realtime ontvangen, zodat er adequaat op kan worden gereageerd. De informatie wordt verzameld in het Sanitronics dashboard. Het dashboard beschikt over een overzicht van alle units en hun huidige status. Daarnaast verstrekt het ook informatie op een klantenportaal. Als er bijvoorbeeld sprake is van een verstopping in een van de toiletten, zal een automatische melding worden gemaakt via de 4G verbinding. In deze situatie blijft de niet-werkende toiletpot achter in de technische ruimte, en kan de andere toiletpot wel worden gebruikt.

Live controle
Vanuit het overzicht op het dashboard kan Sanitronics de units te allen tijde aansturen. Denk aan het openen of sluiten van de deuren, het aanpassen van instellingen met betrekking tot afzonderlijke onderdelen, maar ook de mogelijkheid om te allen tijde openingstijden of entreegelden te wijzigen. In veel gevallen kan Sanitronics op afstand hulp bieden. Denk aan het heropenen van toiletdeuren na openingstijden, of bijvoorbeeld het wijzigen van de entreeprijzen.

Field service
Ditzelfde dashboard is verbonden met ons Salesforce Field service onderhoudsplatform. Vanuit de verbinding met onze units kunnen onze onderhoudsmedewerkers automatisch worden aangestuurd. De gegevens die binnen ons dashboard worden verzameld, sturen het fieldservice platform aan om automatisch intervalonderhoud te organiseren wanneer dat nodig is.

Om de toiletunit op de lange termijn goed te laten functioneren, is onderhoud nodig. Al onze units zijn zo ontwikkeld dat niet alleen modulair bouwen mogelijk is, maar ook modulair onderhoud. Sanitronics heeft het hele proces van ontwikkeling en ontwerp tot productie en onderhoud in eigen huis. Sanitronics werkt met een plug and play kabelboom. Wanneer een bepaald onderdeel defect raakt, is het makkelijk om dat onderdeel te repareren of te vervangen.

Technisch onderhoud
We voeren periodiek technisch onderhoud aan de toiletunit uit, zodat alle onderdelen intact blijven en ook op de lange termijn goed blijven functioneren. Na elk onderhoud wordt aan de opdrachtgever gerapporteerd wat er is gebeurd en wat er eventueel is vervangen.

Hygiënisch onderhoud
De niet-zelfreinigende onderdelen worden tijdens hygiënisch onderhoud in topconditie gehouden. Hier zorgt ons schoonmaakteam voor. De frequentie van het hygiënisch onderhoud kan worden aangepast aan uw situatie.

Wij informeren u graag over de verschillende onderhoudsoplossingen.

Onze toiletunits zijn ontworpen tegen oneigenlijk gebruik. Daarom gebruiken we bij de ontwikkeling alleen hoogwaardige materialen. De opbouw en buitenkant van de toiletunit zijn geheel gemaakt van hoogwaardig RVS. Roestvrij staal is een stevig en duurzaam materiaal dat goed bestand is tegen vandalisme, maar ook tegen zware omstandigheden zoals langdurige blootstelling aan zand en/of zout.

De binnenwanden van de unit hebben een HPL-oppervlak. Hierdoor zijn de wanden waterdicht en makkelijk schoon te maken. Ook andere aspecten aan de binnenkant van de toiletunit, zoals de toiletpot en wastafel, zijn van RVS. Dit maakt het moeilijker om het apparaat te vernielen. Verder kan er een maximale gebruiksduur van onze toiletunits worden ingesteld om misbruik en ongeoorloofd lang verblijf binnen te voorkomen.

Veiligheid staat voorop. Dit geldt ook voor onze toiletunits. We hebben verschillende systemen ontwikkeld die ervoor zorgen dat al onze producten veilig te gebruiken zijn.

Noodknoppen
Binnenin zijn drie noodknoppen geplaatst, die vanuit elke positie te bereiken zijn. Wanneer een van deze knoppen wordt ingedrukt, gaat de deur van het apparaat open en gaan de lampjes aan de buitenkant knipperen. Ook wordt er direct een noodbericht naar het managementsysteem gestuurd, zodat er direct actie kan worden ondernomen.

Noodstroom
Bij stroomuitval schakelt het toilet over op noodstroom. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker onder alle omstandigheden zijn bezoek kan voltooien en niet binnen wordt opgesloten.

Veiligheidssensoren
Bewegings- en andere veiligheidssensoren in de toiletunit controleren of er na gebruik mensen of spullen binnen blijven. Als het systeem iets registreert, wordt de reinigingscyclus hierop aangepast of wordt deze helemaal niet uitgevoerd.

Legionellabescherming
Door de systemen regelmatig rond te pompen, wordt ervoor gezorgd dat het water niet stil komt te staan, ook niet bij langdurige sluiting.

KIWA-keurmerk
We hebben het certificaat voor watergerelateerde veiligheidsaspecten van “gevaarlijke apparaten”.

4G-verbinding
Er blijft een constante 4G-verbinding met de toiletunits behouden. Diverse meldingen en eventuele storingen worden realtime ontvangen, zodat hier adequaat op kan worden gereageerd.

Bij de ontwikkeling van onze systemen besteden we bijzondere aandacht aan duurzaamheid. Door de gebruikte materialen en onze manier van bouwen zijn onze toiletten erg duurzaam. Bovendien kan elk onderdeel van de unit eenvoudig worden vervangen of vernieuwd, omdat de units industrieel flexibel kunnen worden gedemonteerd. Dit zorgt ervoor dat de toiletunit langdurig blijft presteren en zijn ‘looks’ niet verliest. Dit betekent ook dat de toiletunits perfect passen in een circulaire economie.

We hebben onze eigen schoonmaakproducten gemaakt, geproduceerd onder de naam ‘Sani-sol’. We produceren drie volledig biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen, waardoor het onderhoud van de unit op een duurzame manier gebeurt. Met trots kunnen we ook zeggen dat we partner zijn van het Smart for Sustainable Cities Program (U4SSC) van de Verenigde Naties, dat werkt aan 9 van de 17 Sustainable Development Goals.

Beschikbare Eenheden

Onze toiletunits zijn volledig aanpasbaar aan uw behoeften en passen in het straatbeeld. Naast onze standaard lay-outs en exterieurs heeft Sanitronics een grote verscheidenheid aan op maat gemaakte units gebouwd. Hieronder vindt u de verschillende beschikbare eenheden voor geautomatiseerd openbaar toilet.

Automated Public Toilet

Stand-Alone

Eenheden speciaal ontwikkeld voor de openbare omgeving.

Automated Public Toilet

Inbouw

Onze toilet technologieën geïnstalleerd in bestaande ruimtes.

Automated Public Toilet

Mobiel

Mobiele units die hygiënische oplossingen bieden op locatie.

Bekijk onze andere toiletsystemen

Onze toiletunits zijn volledig aanpasbaar aan uw behoeften en passen in het straatbeeld. Naast onze standaard lay-outs en exterieurs heeft Sanitronics een grote verscheidenheid aan op maat gemaakte units gebouwd. Hieronder vindt u de verschillende beschikbare eenheden voor geautomatiseerd openbaar toilet.

The Revolving Toilet

Een revolutionair zelfreinigend toiletsysteem voor de openbare ruimte. Met een snelle doorlooptijd zal elke bezoeker een toilet kunnen ervaren dat van binnen en van buiten schoon is.

De Automatische

De Automatic bevat een automatisch reinigingssysteem dat helpt om de toiletbril efficiënt schoon te houden. Elke nieuwe bezoeker krijgt altijd een schone en droge toiletbril bij de Automatic.