ƒ

Revolving toilets voor Middelburg centrum

Foto's & tekst mede door: Wij zijn De Stad - Middelburg

Vernieuwde voorzieningen

Sinds 16 april staan er 3 nieuwe zelfreinigende openbare toiletten in en om het centrum van Middelburg. Deze vervangen de oude voorzieningen die tot de afgelopen 15 jaar in de gemeente hebben gestaan. Met de nieuwe 'revolving' toiletten en de buitenpanelen van cortenstaal moeten deze openbare toiletten de komende jaren ervoor zorgen dat alle bezoekers aan het centrum gebruik kunnen maken van een schoon en veilig toilet.

De gemeente wil met de plaatsing en opening van deze 3 openbare zelfreinigende toiletten de stad Middelburg toegankelijker maken voor zowel inwoners als toeristen.

Cortenstaal, wat is dat eigenlijk?
De unieke roestige look is niet alleen populair bij architecten, maar past ook naadloos in stedelijke omgevingen. Dankzij het oxideren van het cortenstaal is de unit 'hufterproof'. De buitenkant is gemaakt van dit materiaal. Cortenstaal is een legering die ontworpen is om zonder de noodzaak van verf te roesten (oxideren), waardoor een beschermende laag ontstaat tegen verdere corrosie.

Wil je meer lezen over cortenstaal en de eigenschappen hiervan? klik dan hier

Wil je meer lezen over de oude openbare toiletten? Lees dan het artikel van Wij zijn de stad door hier op de link te klikken

Wil je het artikel van Wij zijn de stad over de nieuwe openbare toiletten lezen? klik dan hier