ƒ

Opening eerste rolstoeltoegangelijke Revolving Toilet bij de Wassenaarse Slag

"We vinden het als gemeente belangrijk dat deze openbare en (rolstoel)toegankelijke wc-units er zijn. Een op de vier mensen gaat niet naar buiten voor een wandeling, omdat ze niet op tijd bij een wc terecht kunnen. Dat mag zeker niet en daarnaast weten we allemaal hoe belangrijk het is om in beweging te blijven.” - Wethouder inclusie Ronald Zoutendijk

Sinds woensdag 21 februari is de eerste rolstoeltoegankelijke Revolving Toilet geopend bij de Wassenaarse Slag. Deze Stand-Alone, met Corten staal look, staat naast de parkeerplaats Zeelust nabij de strandopgang en vervult de lang gekoesterde wens van de inwoners van Wassenaar naar openbare rolstoeltoegangelijke toiletten.

In samenwerking met de gemeente Wassenaar is de eerste rolstoeltoegankelijke Revolving Toilet geplaast en feestelijk geopend. Na de openingsspeech van wethouder inclusie Ronald Zoutendijk, heeft PvdA-commissielid Marvin van der Nat het lint doorgeknipt en betrad met zijn rolstoel als eerste het rolstoeltoegangelijke openbare toilet.

Na een korte demonstratie van de vloerreinigings- en schoonmaakcyclus van ons 'The Revolving Toilet'-systeem, werd de rolstoeltoegankelijke toiletruimte met Corten-staal look beschikbaar gesteld voor zijn eerste gebruikers.

Tegen een kleine vergoeding kunnen alle inwoners en bezoekers van de Wassenaarse Slag nu gebruik maken van een veilig en hygiënisch openbaar toilet.

In de komende tijd zullen er nog drie 'The Revolving Toilets' worden geplaatst, waarvan één in het centrum en één bij de speelplaats aan de Dr. Mansveltkade”, aldus de wethouder.

Lees hier over de opening in het Algemeen Dagblad
Lees hier over de opening in het Leidsch Dagblad

Van links naar rechts: Daryll Groenhuijzen van Sanitronics, PvdA-commissielid Marvin van der Nat, Ida Spelt van de Stichting Gehandicapten Wassenaar, raadslid Ronald Zoutendijk en fractievoorzitter van DLW Ben Paulides.